2 iunie 4:06 PM

Abonare la google news

Bărbat din Timiș, care ar fi ordonat asasinarea unui jurnalist, prins în Italia

Un bărbat de 43 de ani din Timiș, urmărit naţional şi internaţional pentru că ar fi comandat asasinarea unui jurnalist care a scris despre el, a fost reţinut în localitatea Latina din Italia.

El se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să determine alte persoane să agreseze, prin împuşcare, un jurnalist de la o publicaţie online, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, în acest scop i-ar fi dat unei persoane o armă de foc, în stare de funcţionare şi ar fi promis că, în cazul îndeplinirii solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori şi le-ar fi făcut cadou arma.

Bărbatul a fost reţinut, fiind declanşată procedura de predare către autorităţile române.

Activităţile investigative au fost efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş”, potrivit aceluiași comunicat.

Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE România, respectiv Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia.


Citeste articolul pe Digi24