marți 7 decembrie 1:44 AM

Abonare la google news

Bărbat din Constanța, în război cu Poliția după ce a fost amendat că nu purta mască de protecție într-un supermarket. Ce au decis magistrații


Norbert Paris a fost amendat cu 500 de lei după ce a fost prins în supermarket-ul Mega Image că purta masca de protecție sub bărbie, fără să aibe acoperite nasul și gura, potrivit legii în vigoare. Constănțeanul a făcut apel la sentința civilă din 22 martie 2021, solicitând anularea procesului verbal de contravenție. Demersul său nu a avut, însă, succes.


Pe 26 iulie 2020, la ora 16:30, Norbert Paris a fost prins în zona caselor de marcat, în timp ce purta masca de protecție sub bărbie, încălcând, astfel, Legea 55/2020. Bărbatul a fost amendat, însă a contestat sancțiunea. În fața instanței, a cerut administrarea probei cu înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din interiorul Mega Image, dar, între timp, acestea fuseseră șterse. Instanța i-a resping plângerea.

(NU RATA: CÂȚI LEI ESTE AMENDA DACĂ EȘTI PRINS FĂRĂ MASCĂ DE PROTECȚIE, DIN 15 MAI ÎN ROMÂNIA)

Potrivit replicaonline.ro, bărbatul nu s-a împăcat cu situația și a făcut apel. Acum, magistrații au constatat că lui Norbet Paris i-a fost administrat minimul special al pedepsei amenzii prevăzută de lege și că purta masa de protecție în mod necorespunzător într-un spațiu public închis. S-a stabilit că avertismentul ar fi fost prea blând. S-a mai stabilit că bărbatul a pus în pericol celelalte persoane aflate în interior, astfel că judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins apelul ca tardiv prin sentința definitivă din 17 noiembrie 2021.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice închise. Care sunt excepțiile

În spaţiile publice închise sunt exceptate de la purtarea măștii de protecție persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii:

  • angajatul care este singur în birou;
  • persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii;
  • persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante;
  • prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 m între persoane;
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

Cancan.ro