24 septembrie 8:38 PM

Abonare la google news

Bărbat de 45 de ani, atacat de urs, la Comarnic, în grădina din spatele casei. Primar: „Am chemat paznicul de vânătoare!”

Atacul a avut loc vineri seară, în jurul orelor 19.00, în grădina din spatele casei victimei. Aceasta locuieşte în cartierul Vatra Satului, la limita cu comuna Secăria. Este o zonă de deal, împădurită, unde urşii coboară frecvent în ultima perioadă.

”Omul ăsta era în grădina lui, din spatele casei. Vă spun eu, o să ajungă să intre urşii peste noi în casă. Omul e tânăr, 40 de ani, are familie, copii. Trăieşte, dar e rănit grav, la cap”, a precizat Sorin Popa, primarul oraşului Comarnic.

Potrivi edilului, după atac, victima a rămas inconştientă în grădină, dar a avut noroc pentru că a fost văzut de alţi localnici care treceau întâmplător pe acolo. Aceştia au sunat la 112.

Primarul Sorin Popa a precizat că imediat ce a aflat de atacul ursului, a convocat paznicul de vânătoare, jandarmeria, poliţia şi va face demersurile necesare pentru a înlătura animalul din oraş.

Localnicii susţin că ursul ar fi urcat spre comuna Secăria, motiv pentru care ISU a emis un mesaj RO-Alert prin care sunt avertizaţi oamenii să nu iasă afară din case.

Este cel de-al doilea caz de acest fel care se petrece în zona Comarnic în ultima lună. În data de 7 septembrie, un bărbat de 50 de ani a fost sfâşiat de un urs. Acesta a supravieţuit, dar s-a ales cu răni grave la faţă, mâini şi picioare şi a avut nevoie de multiple intervenţii chirurgicale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul