sâmbătă 3 iulie 8:12 PM

Abonare la google news

Bărbat atacat de urs în Harghita. A fost preluat cu un elicopter SMURD din cauza rănilor grave


Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, a fost atacat de urs în Harghita. Un elicopter SMURD a fost chemat la fața locului, pentru a-l transporta la spital din cauza rănilor grave suferite.


Bărbatul are răni la față, mâna dreaptă şi piciorul stâng. Victima a fost preluată inițial de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Ulterior s-a cerut intervenția unui elicopter SMURD. L-ar fi putut costa viața pe bărbat dacă fiul său nu ar fi luat pușca și nu ar fi tras câteva focuri de avertizare în aer, ca să sperie animalul.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, spune că bărbatul atacat sâmbătă de urs este a cincea victimă care a suferit leziuni grave și a ajuns la spital în urma atacurilor urșilor din mai multe județe, în ultima perioadă.

”Azi s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa din localitatea Tulgheş, judeţul Harghita. Am contactat familia bărbatului şi mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viaţa pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-şi lua puşca, şi nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic.

Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgenţă s-a deplasat la faţa locului, cerând ulterior intervenţia unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgenţă.

În legătură cu intervenţia ISU şi starea de sănătate a victimei am avut o discuţie telefonică cu secretarul de stat Raed Arafat. Domnul secretar de stat m-a asigurat că bărbatul a primit toate îngrijirile necesare, a fost operat şi starea sa este stabilă. Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor.

Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenţia imediată. Proiectul de act normativ este gata, şi intră luni pe circuitul de avizare interministeriala. Sunt convins că viaţa umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice şi că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii”, a scris Tanczos Barna, sâmbătă pe contul său de Facebook.

 

Cancan.ro