2 iunie 9:24 PM

Abonare la google news

Barack Obama: Dovezile asupra existenţei unor fiinţe extraterestre care ne urmăresc ar putea naşte noi religii

„Dacă se probează că aceste obiecte sunt de natură extraterestră, dacă dovezile vor fi incontestabile, cum ar schimba viziunea dvs asupra politicii sau teoria despre direcţiile viitoare ale omenirii?”, l-a întrebat Ezra Klein pe fostul preşedinte american.

 

Obama: „Este o întrebare interesantă. În primul rând, le-am contactat?”

 

Klein: „Nu, doar drone. Dar nu avem cum să comunicăm cu ele. Nu putem lua legătura cu ele. Ştim însă că nu suntem singuri şi că am fost vizitaţi”,

 

Obama: „Nu ar schimba viziunea mea asupra politicii întrucât are la bază premisa că suntem doar nişte organisme minuscule pe o părticică de pământ care pluteşte prin spaţiu. Analogia pe care o foloseam mereu să-mi înseninez personalul în momentele grele e o statistică a consilierului meu în domeniul ştiinţific, şi anume că sunt mai multe stele în univers decât nisip pe pământ.

 

Ideea este că îmi fundamentez politica pe ideea că diferenţele între noi sunt reale, profunde şi pot produce bucurie, cum pot cauza şi tragedii de proporţii. Dar altfel suntem doar nişte oameni marcaţi de îndoială şi confuzie. Facem ce putem. Şi cel mai bun lucru la îndemână este să ne purtăm bine unii cu alţii pentru că e tot ce avem.

Prin urmare, aş vrea să sper că certitudinea asupra existenţei extratereştrilor ar putea întări sentimentul că ce avem în comun este totuşi întrucâtva mai important.

 

Însă, cu siguranţă, se vor isca imediat discuţii cum că ar trebui să cheltuim acum mai mult pe sisteme defensive astfel încât să ne putem proteja. Se vor naşte noi religii. Şi cine ştie ce dezbateri se vor stârni şi cum vor evolua. Suntem buni la a ne confecţiona tot felul de argumente pentru a ne apăra ideile”.

 

Pentagonul urmează să publice luna aceasta un raport declasificat despre întâlnirile cu obiecte zburătoare neidentificate despre care au vorbit foşti piloţi şi oficiali americani, cel mai recent în emisiunea „60 de minute” de la CBS.

 

„Echipa noastră de la Biroul Directorului de Informaţii Naţionale lucrează activ la acest raport. Luăm în serios relatările despre incursiunile în spaţiul nostru aerian de către vehicule identificate sau nu, anchetăm fiecare incident în parte”, a spunea luna trecută în cadrul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, potrivit The Independent.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul