Avocatul Poporului nu a atacat la CCR eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Renate Weber: Decizia a fost categorică, nu există nici un element de neconstituționalitate

Avocatul Poporului nu a atacat la Curtea Constituțională legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, așa cum ceruse Asociația Foștilor Parlamentari, iar termenul de 5 zile de la adoptare în care se putea depune această obiecție s-a încheiat.

Reante Weber, șefa instituției, a confirmat pentru G4Media.ro decizia de a nu ataca la CCR eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. ”Termenul de trimitere a unei obiecții a expirat ieri. Ieri am avut o ședință, decizia a fost categorică, nu există nici un motiv pentru a ridica o obiecție de neconstituționalitate”.

Citeste si:  Dacian Cioloş, despre eliminarea pensiilor speciale: "Până de Paşte am putea să le tăiem pe ale primarilor şi parlamentarilor"

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis. ”M-aș fi așteptat ca până la această oră președintele să promulge legea”, a mai spus Renate Weber.

Reamintim că Asociația Foștilor Parlamentari a transmis o petiție adresată Avocatului Poporului prin care cerea atacarea legii la CCR. Petiția a fost prezentată public de Mihai Goțiu, fost senator USR, care s-a delimitat de inițiativă și a scris că din această asociație fac parte doar câțiva foști membri ai parlamentatului. ”Asociația asta n-are absolut nicio reprezentativitate ori legitimitate de a se exprima în numele tuturor foștilor parlamentari, în ciuda denumirii pompoase”, a scris Goțiu pe Facebook.

Citeste si:  Camora a pus tunurile pe centralul francez după eliminarea din Europa League: „A fost penibil!”

Context. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat pe 17 februarie inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Toate partidele, cu excepția UDMR, au votat pentru eliminarea acestor pensii speciale. S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează. (Foto: Renate Weber, Avocatul poporului. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citeste si:  Clujul a început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din țară


Sursa: G4Media

 5 total views