Abonare la google news

Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței! Putin a ridicat în aer bombardierele supersonice! Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței!

Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței! Dar asta nu este o noutate, însă frecvența incidentelor de acest gen reprezintă o îngrijorare. Într-un comunicat de presă, NATO arată că a înregistrat un număr neobişnuit de mare de avioane militare aparținând Forțelor Aeriene Ruse în apropierea teritoriului său.

Avioanele identificate includeau bombardiere supersonice Tupolev Tu-160 Blackjack şi Tupolev Tu-95. Vorbim de unele dintre cele mai puternice arme din dotarea Armatei Roșii, bombardiere Tupolev cu rază lungă de acţiune!

Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței! Ce s-a întâmplat luni, 29 martie

„Avioane de vânătoare NATO au acţionat luni, 29 martie, de 10 ori pentru a urmări bombardiere şi avioane de luptă ruseşti. A fost un vârf neobişnuit de zboruri peste Atlanticul de Nord, Marea Nordului, Marea Neagră şi Marea Baltică. În total, avioanele NATO au interceptat şase grupuri diferite de avioane militare ruseşti lângă spaţiul aerian al Alianţei în mai puţin de şase ore”, se menționează într-un comunicat al NATO.

Piloţi din Norvegia, Marea Britanie, Belgia, Turcia, România, Bulgaria şi Italia au efectuat manevre de interceptare.

Alianța dă asigurări că „aeronavele ruseşti interceptate nu au pătruns niciodată în spaţiul aerian al Alianţei. Interceptările au fost efectuate în condiţii de siguranţă şi de rutină”.

Protejarea integrităţii spaţiului aerian al membrilor Alianţei este o sarcină pe timp de pace care contribuie la apărarea colectivă a NATO – comunicat de presă al NATO

Acțiuni provocatoare ale Forțelor Aeriene Ruse

NATO arată că „aeronavele militare ruseşti nu transmit frecvent un cod transponder care să indice poziţia şi altitudinea lor. Totodată, nu înregistrează un plan de zbor și nu comunică cu controlorii de trafic aerian”. Toate acestea reprezintă un risc potenţial pentru avioanele civile care brăzdează cerul.

An de an, avioanele de vânătoare NATO efectuează sute de misiuni pentru a identifica şi monitoriza aeronave ruseşti. Generalul de brigadă Andrew Hansen, adjunctul şefului operaţiunilor Comandamentului Aerian Aliat din Ramstein (Germania), a menţionat scopul acestor operaţiuni. „Demonstrează disponibilitatea şi capacitatea forţelor NATO de a monitoriza cerul aliat 24 de ore pe zi, 7 zile din săptămână şi 365 zile din anului”.

Citeste articolul pe Gandul