sâmbătă 21 mai 11:25 AM

Abonare la google news

Avertizare ANM! Vremea se schimbă radical în România. Este cod galben!


Vremea se schimbă radical în România, potrivit anunțului făcut de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Este cod galben în mai multe zone din țară.


Potrivit ANM, în intervalul 21.05.2022, Ora 15:00 – 21.05.2022, Ora 22:00 a fost emis cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul și nord-estul țării.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

(NU RATA: PROGNOZA METEO. CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI, ÎN FIECARE REGIUNE A ȚĂRII)

Avertizare ANM! Cum va fi vremea de Ziua Copilului

Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

TEMPERATURA AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

TEMPERATURA AERULUI

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

(VEZI ȘI: AVERTIZARE METEO! COD PORTOCALIU DE PLOI ABUNDENTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE DIN ȚARĂ)

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

TEMPERATURA AERULUI

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Cancan.ro