Abonare la google news

Avertizare ANM de cod galben. Continuă ninsorile și ploile în țară

Administrația Națională de Meteorologie anunță că azi și mâine vor fi precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări temporare ale vântului în mai multe regiuni ale țări.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

Citeste si:  Avertizare meteo: Cod galben de ceaţă în mai multe județe din țară

Notă: Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, m

Citeste si:  Membrii Familiei Regale a României s-au vaccinat anti-Covid

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Citeste si:  2.712 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore. Situația Covid-19 pe județe

Cum va fi vremea în București azi și mâine

Vremea va fi deosebit de rece, valorile pentru temperatura maximă se vor situa în jurul a 4 grade, iar vineri dimineață, cea minimă va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopții de joi spre vineri (11/12 martie) și în dimineața de vineri (12 martie), când vor fi condiții de ceață.

Citeste articolul pe Cancan

 44 total views