Abonare la google news

Avertismentul unui specialist: ‘Trebuie accelerată vaccinarea’

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că trebuie accelerat ritmul de vaccinare pentru a nu avea o toamnă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Noile tulpini sunt mai infecțioase și imunitatea de grup se atinge mai greu, explică specialistul, arată Mediafax.

Răzvan Cherecheș a analizat studiile despre noile tulpini ale virusului și a realizat că imunitatea de grup va fi atinsă mai greu.

„Dacă tulpina de virus este mai infecțioasă, este nevoie de un procent mai mare de persoane vaccinate pentru a atinge imunitatea de grup (fără restricții suplimentare). Tulpina Delta (India) este cu până la 50% mai infecțioasă = vom avea nevoie de un procent de peste 80% de persoane vaccinate pentru a ne putea relua viața normală”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Soluția stă în vaccinare, a mai spus Cherecheș. „Trebuie accelerat ritmul de vaccinare, în caz contrar vom vedea la toamnă o creștere a numărului de cazuri (în principal dintre persoanele nevaccinate)”, a precizat expertul.

Citeste articolul pe Stiripesurse