duminică 31 octombrie 8:01 PM

Abonare la google news

Avertisment sumbru pentru Europa! Ar putea rămâne fără energie electrică zile întregi


Avertisment sumbru pentru Europa! Guvernul austriac spune că există o mare probabilatate ca Europa să fie afectată de o pană masivă de electricitate, ce ar putea dura chiar și o săptămână! 


Forțele armate din Austria au lansat chiar o campanie de conștientizare în acest sens. Potrivit experților militari, este posibil să existe întreruperi de curent de o săptămână în Europa. Forțele armate au avertizat că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii 5 ani este de 100%.

Actuala criză s-ar putea amplifica

În cadrul unei conferințe de la Verona, Igor Secin, apropiat al lui Vladimir Putin, spune că investițiile globale în petrol și gaze din acest an vor fi la jumătate față de nivelul din 2014, scrie Reuters.

Șeful gigantului petrolier rus Rosneft mai spune că energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe de deplin sursele tradiționale de energie nici pe termen lung. Acesta a adăugat că obiectivele privind neutralizarea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele și cărbunele

Cu toate că Rusia este al patrulea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, țara condusă de Vladimir Putin a decis să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2060, asta deși Marea Britanie, în calitate de gazdă a summitului COP26 asupra climei, a cerut ca neutralitatea să ia final cu 10 ani mai devreme, relatează Capital.

Mai mult decât atât, Rusia se confruntă cu o provocare uriașă în ceea ce privește reducerea dependenței economiei sale de hideocarburi. Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a nu participa în persoană la discuţii a fost privită ca o lovitură adusă speranţei unui acord revoluţionar privind acţiunile de reducere a schimbărilor climatice.

”Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj… despre fragilitatea echilibrelor pieţei energetice şi riscurile legate de accelerarea tranziţiei energetice şi descurajarea energiei tradiţionale”, a declarat el pentru Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Sursa foto: Arhiva Cancan.ro

Cancan.ro