31 ianuarie 6:41 PM

Abonare la google news

Avertisment sumbru din partea ANM. Mai multe zone sunt vizate de fenomene meteo extreme

Meteorologii au emis un nou avertisment de vreme rea. Se pare că ninsori nu vor să ne dea pace, astfel că mai multe zone din România se află sub cod galben de fenomene meteo extreme.

Specialiștii ANM au emis un nou cod galben de vreme rea. Se pare că vertizarea vizează mare parte din ţară și este valabilă în intervalul 31 ianuarie, ora 16.00 – 1 februarie, ora 12.00.

În intervalul menționat se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului în mai multe zone din ţară.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

Specialiștii informează că în Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50-60 km/h.

Cum va fi vremea în luna februarie

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment și au explicat care va fi starea vremii, în luna februarie. Ultima lună din iarnă vine cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, dar cu toate acestea, nu vom scăpa de zăpadă.

Potrivit datelor transmise de ANM, vremea în luna februarie va fi una mai călduroasă și mai plăcută decât este normal în această perioadă, însă nu vom scăpa de ninsoare, cel puțin în zonele montane.

Sursa: Cancan