Abonare la google news

Avertisment DSP: Apă contaminată cu bacterii periculoase în peste 50 de localități: Este foarte nocivă pentru sănătate

Judeţul Dolj se confruntă cu o mare problemă cu apa, relateaza presa locala. Peste o jumătate din localităţile doljene au rămas fără apă potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc, după ce la ultimul control s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase.

Sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer.

51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care iată apa nu este bună de băut. Inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică au descoperit faptul că este contaminată cu bacteorii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţie şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă.

Apă contaminată cu bacterii periculoase

Nu o dată s-a întâmplat că după ce au consumat apă de la robinet să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii, cum ar fi de pildă e-coli, care a fost descoperit. Au prezentat greaţă, vărsături şi o stare alterată generală. Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au ceru administratorilor reţelelor de distribuţie să reziolve de urgenţă această situaţie.

Uşor de spus, greu de făcut pentru că vorbim de investiţii uriaşe pe care unele primării nu şi le permit. E puţin probabil să vorbim de o rezolvare, unde întreg sistemul a fost prost proeictat. Oamenii se alimentează de la cişmele de la jumătate de oră distanţă. Prea puţini îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fâtâni şi din puţurile pe care le deţin, potrivit observatornews.ro.

Citeste articolul pe Gandul