26 mai 3:00 PM

Abonare la google news

Averea fabuloasă câștigată de Mircea Lucescu într-un singur an

Considerat cel mai bun antrenor român, Mircea Lucescu a făcut bani într-un singur sezon la Dinamo Kiev cât unii oameni nu strâng într-o viață. Ce salariu fabulos a încasat tehnicianul.

Mircea Lucescu a încasat o sumă uriașă de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu și-a rotunjit averea considerabil într-un sezon la KievMircea Lucescu și-a rotunjit averea considerabil într-un sezon la Kiev

Mircea Lucescu este iubit, dar și hulit de către suporterii celor de la Kiev. Igor Surkis a decis să-i plătească o sumă uriașă tehnicianului român, sumă care a meritat uitându-ne la rezultatele din acest sezon. Șahtior Donețk, fosta echipă a românului, a fost înlăturată de pe primul loc din Ucraina după patru campionate consecutive. Mai mult, Lucescu a propulsat-o pe Dinamo pe locul 3 în Liga Campionilor, dar fost eliminată din Europa League în optimi.

Tehnicianul român de 75 de ani are un preț destul de piperat. În sezonul 2020/2021 cu Dinamo Kiev, conducerea i-a pus în cont nici mai mult nici mai puțin de 1,3 milioane de euro. Potrivit sport.ru, suma ar fi una mult mai mare. Pe lângă salariu, el ar mai fi încasat și bonusuri pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Suma amețitoare vehiculată este de 3,5 milioane de euro.

„Il Luce” l-a cucerit pe Igor Surkis de pe vremea când era în „barca” marilor adversari. Cel din urmă a vorbit la superlativ despre tehnicianul român.

Vă mai amintiți ce v-am spus când l-am prezentat pe Mister? «Dacă nu învingeți nici cu un asemenea antrenor, atunci mai bine vă retrageți!». Ați crezut în el și, cel mai important, el a crezut în voi. A ridicat nivelul atât de sus încât mulți dintre voi nici nu înțelegeți cum ați putut crește în numai opt luni. Vreau să nu vă opriți!
Sunt sigur că va rămâne. Mai are contract. Nu am nicio îndoială. El a construit această formație. E timpul să țintim spre Europa”, a declarat președintele-patron al lui Dinamo

Se anunță vremuri grele pentru Dinamo Kiev

Un nou antrenor a fost instalat oficial pe banca lui Șahtior Donețk. Tehnicianul cu pricina va fi rivalul lui Mircea Lucescu pentru supremație în Ucraina. Fostul jucător de origine italiană a mai fost dorit în această perioadă în Franța de Olympique Lyon. Este vorba despre Roberto De Zerbi. Acesta va fi noul antrenor al lui Șahtior Donețk! Italianul se va duela în Ucraina cu tatăl lui Răzvan Lucescu, Mircea Lucescu.

Se anunță o luptă aprigă. Și asta pentru că Mircea Lucescu este un adversar de temut. Antrenorul în vârstă de 75 de ani a bifat o performanţă incredibilă în Ucraina, unde a reuşit să câştige eventul cu Dinamo Kiev. După titlul de campioană, ”Il Luce” le-a adus celor din capitala Kiev și Cupa Ucrainei. Victoria a survenit după o finală cu Zorya Luhansk. Primele 90 minute s-au terminat așa cum au început, cu scorul de 0-0, deși echipa românului a dominat din punct de vedere statistic.

Citeste articolul pe PlaySport