Abonare la google news

Avem un nou sport în România! Este o industrie care produce miliarde de euro în întreaga lume

Avem un nou sport în România! Țara noastră va intra, în sfârșit, pe o piață care produce miliarde de euro, în toată lumea. Găzduirea celui mai important eveniment de gaming al anului, The International, reprezintă un pas important.

Acum iubitorii sportului virtual din România au parte de o surpriză mare. Este vestea pe care o așteptau de mai mulți ani: fenomenul esports va fi recunoscut drept sport oficial. Este un pas care poate ajuta o industrie în plină dezvoltare, dar care a fost neglijată până acum.

Avem un nou sport în România! Este o industrie care produce miliarde de euro în întreaga lume

Competițiile de esports au devenit tot mai populare. Ideea că jocurile video sunt practicate doar de pasionați, în fața calculatorului propriu, nu mai este de actualitate. Mai ales când vorbim de sportul virtual la nivel profesionist. Aici avem gameri profesioniști, care au o adevărată echipă în spate, cu antrenori, cu analiști, etc. Fenomenul este disecat, la fel ca fotbalul, în cadrul unor emisiuni de profil, de profesioniști care înțeleg fenomenul.

De aceea, gamerii aveau nevoie de o formă de organizare adecvată, așa că guvernul a promis modificarea Legii Educației Fizice și Sportului. Până la sfârșitul anului, gamerii vor avea același statut precum sportivii profesioniști,

Gamingul poate deveni noul sport preferat al tinerilor din România

O federație este mai mult decât necesară, mai ales că România dispune de aproape 30.000 de gameri profesioniști. Iar numărul acestora ar putea exploda acum. Ca să ne dăm seama de lentoarea autorităților, este de menționat că și Republica Moldova dispune de o federație de profil. De acum, gamerii vor putea obține finanțări, dar și sponsorizări. În plus, această industrie poate genera venituri importante pentru bugetul de stat.

Această reglementare va încuraja și organizarea de competiții. În mod cert va crește și va potența ceea ce se întâmplă deja în România în industria de e-sports. În luna septembrie vom depune aceste amendamente și preconizăm că până la sfârșitul anului vom avea în sfârșit legea sportului electronic, a promis Mara Mareș, consilier de stat, în cadrul evenimetului Esports Summit Bucharest 2021.

Gamingul, cea mai importantă formă de entertainment din lume

Jocurile video nu mai sunt doar o îndeletnicire de nișă: se preconizează că sunt aproape 2 miliarde de oameni care se joacă, în lume, aici incluzând și jocurile pe mobil. Gamingul a depășit filmele sau muzica, în topul preferințelor oamenilor, când vine vorba de forme de entertainment.

Și când vine vorba de esports, premiile sunt și ele în creștere. Turneul găzduit la București, pe Arena Națională, cel mai important din fenomen, va avea premii de 40 de milioane de dolari.

În plus, tot mai multe personalități din sport, mai ales din fotbal, dar și cluburi importante, își construiesc echipe profesioniste. Real, Barcelona sau PSG au colaborări în acest domeniu, iar staruri ca David Beckham, Gareth Bale sau Neymar dețin ori sponsorizează echipe de esports

Citeste articolul pe PlaySport