vineri 21 ianuarie 4:55 PM

Abonare la google news

Autostrada Timișoara – Moravița, pe repede înainte. Grindeanu îl așteaptă pe ministrul sârb al Transporturilor la Timișoara


Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu


Sorin Grindeanu vrea să îl invite pe ministrul sârb al Transporturilor la Timișoara pentru a stabili toate detaliile legate de traseul viitoarei autostrăzi care va lega orașul de pe Bega de capitala țării vecine. De asemenea, Grindeanu vrea ca proiectul să se deruleze pe repede înainte și să intre în lucru efectiv cât de repede posibil.

Studiul de fezabilitate pentru viitoarea autostradă Timișoara – Moravița, care se va conecta de cea sârbă care va lega Belgradul de granița cu România, ar trebui să fie gata în 30 de luni, iar ulterior se poate scoate la licitație proiectarea și execuția, a spus, vineri, Sorin Grindeanu. Până atunci, el anunță din nou că va dori o întâlnire cu ministrul sârb al Transporturilor, iar ca locație și-ar dori chiar Timișoara. Nu ar fi o premieră ca orașul de pe Bega să găzduiască o întâlnire de cel mai înalt nivel româno-sârbă, în urmă cu doar câțiva ani la Palatul Administrativ s-au întâlnit fsotul premier Dacian Cioloș și Alexandar Vucic, pe atunci primul ministru al Serbiei.

„S-au făcut pași importanți, îmi doresc să existe și primele contacte cu partea sârbă/ Îmi doresc, încă nu e stabilită data, să mă întâlnesc cu omologul meu sârb și această întâlnire să fie la Timișoara,. Doresc ca acest proiect să intre pe linie dreaptă și să nu mai fie întârziat și toate etapele implementării acestui proiect să aibă un calendar foarte clar. Pot să vă spun că e în derulare un contract pe 30 de luni, care a fost semnat în martie 2020 pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Asta înseamnă că în toamnă ar trebui să fie gata și să intrăm în licitație pentru proiectare și execuție. E necesară o întâlnire cu partenerii sârbi pentru a elimina ultimele semne de întrebare care pot să blocheze acest proiect”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Debanat.ro