Abonare la google news

Autoritățile din Marea Britanie sunt îngrijorate de creșterea numărului de recrutări de adolescenţi în scopuri teroriste în timpul izolării

Marea Britanie şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea arestărilor în rândul adolescenţilor pentru delicte de natură teroristă, stabilind o legătură între măsurile de carantină introduse împotriva coronavirusului şi recrutările de tineri de către organizaţii precum gruparea Stat Islamic, relatează AFP, citată de Agerpres.

În faţa deputaţilor, ministrul de Externe Dominic Raab a vorbit despre o creştere cu 7% în decembrie comparativ cu anul precedent a „volumului conţinuturilor teroriste online” şi „o creştere îngrijorătoare a procentului copiilor şi adolescenţilor care sunt în prezent arestaţi pentru delicte teroriste”.

Citeste si:  Ungaria înăsprește restricțiile din cauza creșterii numărului de decese și închide școlile: „Al treilea val va fi foarte puternic“

Potrivit lui Raab, poliţia londoneză consideră că măsurile succesive de izolare introduse împotriva epidemiei cauzate de coronavirus facilitează „accesul digital al teroriştilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste”.

El a invocat gruparea teroristă Stat Islamic (SI), pe care o consideră drept „cea mai importantă ameninţare teroristă, atât la nivel naţional, cât şi în străinătate”.

Citeste si:  Alexandru Dedu, răspuns dur pentru Norvegia: „Să le fie rușine!”. Ce le-a transmis președintele FRH celor care-l vor demis

Deputata laburistă Lisa Nandy, însărcinată de opoziţie cu afacerile externe, s-a declarat „profund tulburată” de modul în care tinerii au fost luaţi ca ţintă de SI în timpul izolării.

În Marea Britanie e în vigoare de la începutul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune închiderea unităţilor şcolare, pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 123.000 de morţi.

Citeste si:  Situația spitalelor din Marea Britanie este critică. Pacienții cu COVID-19 ar putea fi mutați în hoteluri

În Marea Britanie au avut loc în ultimii ani mai multe atacuri revendicate de Stat Islamic.

Sursa foto: Pixabay


Citeste articolul pe G4Media