Abonare la google news

Autoritățile au făcut anunțul. În ce spitale vor ajunge cele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid-19. Vezi lista completă

România așteaptă să primească în câteva zile primele 10.000 de doze de vaccin anti-covid-19. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că vaccinurile vor fi distribuite către zece spitale COVID-19 din toată țara. Prima tranșă care ar trebui să sosească în curând va fi folosită pentru cadrele medicale din spitalele exclusive COVID, urmând ca dozele viitoar să fie folosite pentru categoriile de risc.

Când ar trebui să sosească în România primele doze de vaccin

Comitetul Național de coordonare a activităților de vaccinare a anunțat că vaccinul așteptat de toată lumea ar urma să ajungă în România în intervalul 26-31 decembrie 2020.

Până în acest moment, singurul centrul apt să primească și să stocheze primele doze de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

Ulterior, mai multe centre din țară vor fi amenajate pentru a putea stoca în condiții de siguranță vaccinul.

„Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi distribuite pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis autoritațile competente pe portalul oficial vaccinare-covid.gov.ro.

La ce spitale vor ajunge primele doze de vaccine

Până în acest moment, milioane de români, în special medicii, au stat cu sufletul la gură pentru a afla spitalele care vor primi vaccinurile anti-covid. Potrivit ultimelor informații, vaccinurile vor ajunge la două spitale COVID din București și la alte opt spitale din țară.

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara), potrivit Digi24.

Autoritățile au anunțat că Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București mai are un singur pas până la obținerea avizării ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19.

În prezent, toate etapele de amenajare a spațiilor sunt finalizate, rămânând de procedurile de lucru referitoare la activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

Sursa: Playtech