Abonare la google news

Automobilul electric Dacia Spring va putea fi comandat din 20 martie. Cât va costa?

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Citeste si:  Guvernul dă OUG pentru completarea Legii 227/2015. Ce se modifică în Codul fiscal, măsuri cerute de premierul Cîțu!

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de câteva echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Citeste si:  Zeci de ţări şi-au vaccinat cetăţenii cu un ser care are eficienţă zero împotriva Covid, după prima doză. Inclusiv Moldova a comandat 400.000 de astfel de vaccinuri

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Prețul pentru modelul Comfort Plus va fi de 18.100 euro (TVA inclus). Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). Mașina va putea fi cumpărată prin Programul Rabla Plus, astfel că prețul poate scădea până la sub 10.000 de euro.

Citeste si:  Dacia anunță lansarea pre-comenzilor pentru Spring, cel mai accesibil automobil electric din Europa

Citeste articolul pe RFI

 71 total views