10 februarie 7:45 AM

Abonare la google news

Australian Open: Sorana Cîrstea câștigă unul dintre cele mai importante meciuri din carieră

Sorana Cîrstea a ajuns în turul trei de la Australian Open după o partidă perfectă în care a învins-o pe Petra Kvitova, locul 8 WTA și finalistă în 2019 la Grand Slam-ul de la Melbourne.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de 8 ori în turneele anterioare, Kvitova câștigând 5 dintre ele. „Petra este o jucătoare minunată, știam că loveşte mingea foarte bine. Am avut însă încredere în mine, am mai învins-o în trecut”, a declarat Sorana Cîrstea la finalul unui meci epuizant care a durat mai mult de 2 ore. 

“Sunt foarte fericită, am făcut meciul perfect. În setul al doilea nu am mai putut impune ritmul, am ajuns în defensivă, dar am căutat în permanență să revin în decisiv și să lovesc cât mai la linie. Mi-a ieșit.E remarcabil pentru mine că am reușit să joc atât de bine după două săptămâni de carantină în care nu am avut posibilitatea să mă antrenez”, a mai declarat Sorana Cîrstea.

Victoria Soranei Cîrstea este cu atât mai importantă cu cât fosta ocupantă a locului 2 WTA, Petra Kvitova are un palmares impresionant: a câștigat de-a lungul carierei 27 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Wimbledon 2011 și 2014). De asemenea, are o finală la Australian Open la ediția din 2019 (a fost învinsă de Naomi Osaka). A adunat doar din premiile din tenis $32.572.604.

Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu o altă sportivă din Cehia: Marketa Vondrousova, locul 20 WTA, finalistă la Roland Garros, ediția din 2019. Pentru calificarea în turul al treilea, Sorana Cîrstea va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Sursa: RFI