sâmbătă 5 iunie 9:00 AM

Abonare la google news

Au spart banca pentru Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, este în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe Daria Kasatkina. În urma acestui succes, jucătoarea de tenis a câștigat o sumă impresionantă de bani. Câți bani au intrat în conturile Soranei?


Au spart banca pentru Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea este singura româncă ce a mai rămas la Roland Garros. Sportiva de 31 de ani a impresionat pe toată lumea cu performanța de vineri, 4 iunie. Deși a avut parte de o cumpănă la începutul meciului, jucătoarea născută în Târgoviște nu s-a dat bătută. Ea și-a continuat jocul chiar dacă a avut nevoie de intervenția cadrelor medicale. După o oră și 18 minute de joc, adversara ei a cedat. Astfel, Sorana Cîrstea s-a calificat categoric în optimi la Roland Garros, pentru prima dată din 2009, iar acum se va duela cu Tamara Zidansek (23 de ani, locul 85 WTA), din Slovenia, pentru un loc în sferturi.

A fost cel mai bun meci făcut până acum la Roland Garros. Un meci foarte bun din partea mea, controlat de la început până la sfârșit, un meci solid. Cred că scorul nu este atât de corect, pentru că și Daria a jucat foarte bine, a fost un meci de înaltă calitate.

Simțeam că dacă o las poate să mă încurce foarte ușor. Am reușit să fiu agresivă, am reușit să fiu în control, iar pentru mine este o bucurie. Nu mai văd meciurile ca pe un tur 2, tur 3, pur și simplu este un meci de tenis de care mă bucur la maxim. Nu mai joc cu atâta presiune, cred că am făcut un progres din acest punct de vedere.”, a spus Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Iubita lui Ion Ion Țiriac a eliminat-o pe Daria Kasatkina / Sursa Foto: Getty ImagesIubita lui Ion Ion Țiriac a eliminat-o pe Daria Kasatkina / Sursa Foto: Getty Images


Sumă fabuloasă câștigată de singura româncă rămasă la Roland Garros

Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a ales totodată și cu cel mai mare premiu financiar din carieră. Calificarea în optimile turneului parizian îi asigură 189.000 de euro, după ce a învins-o pe Kasatkina cu 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea este aproape de a-și egala cea mai bună performanță pe zgura pariziană, când a ajuns în sferturi în 2009. La acel moment însă, ea a încasat mai puțini bani. Mai exact, 132.500 de euro.

Între timp, premiile la al doilea turneu de Grand Slam al anului s-au mărit treptat substanțial. Roland Garros pune la bătaie premii în valoare totală de 34,37 de milioane de euro.

În acest an, iubita lui Ion Ion Țiriac a câștigat turneul de la Istanbul și a mai jucat o finală la Strasbourg.

Playsport.ro


Stirile.eu