26 mai 2:30 PM

Abonare la google news

Au spart 24 de mașini într-o lună, dintre care 14 într-o singură noapte. Cine sunt „campionii” furturilor auto Au spart 24 de mașini într-o lună, dintre care 14 într-o singură noapte

Trei bărbați din Galați se pot considerar campionii neoficiali ai furturilor auto. Au spart 24 de mașini într-o lună, dintre care 14 într-o singură noapte. Miercuri, 26 mai, polițiștii IPJ Galați i-au reținut, hoții având vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Galați, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au efectuat 10 percheziţii domiciliare în oraș la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt din autoturisme.

Ce mod de operare aveau

Cercetările au scos la iveală faptul că, în perioada 28 aprilie – 22 mai, folosind ca mod de operare spargerea geamului portierei, cei trei tineri au comis 24 de furturi din autoturisme, dintre care 14 în noaptea de 21 spre 22 mai. Au furat tot ce-au putut din mașini, cauzând un prejudiciu de aproximativ 42.500 lei.

Totodată, s-a stabilit că printre bunurile însuşite au fost şi carduri bancare, de pe care persoanele în cauză ar fi sustras diverse sume de bani prin folosirea funcţiei „contactless”. Astfel, cercetările au fost extinse şi cu privire la comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La percheziţiile domiciliare au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracţiunilor de furt din autoturisme, precum telefoane mobile, tablete PC, laptop, staţie auto, lanterne, încărcătoare auto, stick-uri, carduri bancare. Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 ani, bănuiţi de comiterea acestor fapte, au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. Ei au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Citeste articolul pe Gandul