17 martie 7:19 PM

Abonare la google news

Au început înscrierile la Ziua generației Z

Fundația C.A.E.S.A.R. a lansat proiectul „Ziua Generației Z”, o academie digitală și un laborator de idei și inițiative prin care tinerii români pot primi un sprijin pentru materializarea visului pentru viitorul României.

Aceștia se pot înscrie pentru cinci domenii importante pentru societatea din România: educație, sănătate, culturaă, energie și mediu, smart cities, informează Revista BIZ.

În contextul pandemiei, tinerii sunt mai mult ca oricând în dificultate atunci când vine vorba despre conturarea viitorului lor. „Ziua generației Z” este un proiect care își propune să pună la îndemâna tinerilor din generația Z, până în 25 de ani, instrumentele pentru materializarea ideilor care au nevoie de sprijin concret și de direcție.

„Educarea formală și non-formală, cu sens și relevantă, a tinerilor României este cea mai sigură și importantă sursă de oxigen a României de mâine. Prin Ziua generației Z vrem să creăm un sistem de sprijin pentru tinerii români, să identificăm ambasadorii generației Z și să le susținem vocea, acum când își doresc să contribuie la crearea schimbării de pe buzele tuturor”, spune Elena Kuji Buteică, coordonator proiect.

Etapele proiectului „Ziua generației Z”

Proiectul are două etape: (A) academia digitală și (B) laboratorul de idei și inițiative.

În prima etapă, proiectul Ziua generației Z ajută tinerii să-și articuleze coerent şi frumos poveștile şi să cunoască instrumentele cu care pot dezvolta şi implementa o idee. Printre cursurile predate se numără: storytelling, story sharing, romgleză – greșeli frecvente în traducerea sintagmelor din limba română în limba engleză, branding, agile project management ș.a., la care se adaugă un pachet de testări psihometrice și tehnici de dezvoltare personală.

În cadrul laboratorului de idei și inițiative, cea de-a doua etapă a proiectului, participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a dezvolta proiecte menite să rezolve sau să îmbunătățească situații întâlnite în cele cinci domenii deja amintite: educaţie, sănătate, cultură, energie şi mediu, smart cities.

Printre trainerii confirmați se numără nume importante din diferite domenii

Printre trainerii deja confirmaţi ai academiei digitale, anunţăm reprezentanţi de seamă ai societăţii româneşti precum: Cătălin Ştefănescu, jurnalist şi gazda emisiunii Garantat 100%, Iulia Stănescu, Digital Marketing Consultant şi co-organizator SocialPedia, Eugen Coandă, expert în filozofia Lean-Agile şi product management şi Mia Munteanu, antreprenor în industria creativă.

Tinerii până în 25 de ani, care îşi doresc să contribuie la viitorul României. Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătească:

  • O fotografie portret;
  • CV;
  • Un eseu de maximum 500 de cuvinte cu titlul „Visul meu pentru România”, în care să argumenteze cum ar rezolva o problemă a țării sau cum ar schimba lucrurile într-un domeniu;
  • Un video de maximum 2 minute în care să explice de ce consideră că proiectul Ziua generației Z este potrivit pentru ea/el.

15 aprilie 2021 este termenul limită de primire a înscrierilor pentru proiectul „Ziua generaţiei Z”.

Partenerii proiectului: Editura Litera, Poieni, RightFit, TikTok, 4gile Minds, Doza zilnică de gramatică, Revista Biz, Rotary Nord, Cuibul Artiştilor.

Mai multe informaţii despre proiect, puteţi afla accesând www.ziuageneratieiz.ro

Citeste articolul pe Gandul