miercuri 13 octombrie 6:12 PM

Abonare la google news

Au început discuțiile dintre Cioloș, Cîțu, Kelemen și Pambuccian. Cioloș: „Am venit să văd ce sunt dispuși să ofere României”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a ajuns la sediul PNL unde discută cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile par sortite eșecului, după ce liderii PNL au discutat, marți, să nu susțină un guvern Cioloș în Parlament. De asemenea, și Kelemen Hunor și liderii maghiari au declarat că refacerea coaliției este o misiune dificilă.


„Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale. Nu am venit să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii de coaliție, ci ce sunt ei dispuși să ofere României. Le ofer un parteneriat pentru a forma o majoritate în Parlament”, a declarat Dacian Cioloș, la sosirea la sediul PNL.

Înainte de întânirea cu Cioloș, președintele PNL Florin Cîțu nu a vrut să facă declarații de presă. Întrebat dacă ia în calcul refacerea coaliției, liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat „nu iau în calcul nimic”.


Cioloș a spus, marți, că dacă nu va reuși refacerea coaliției cu PNL și UDMR, atunci există două variante – fie să meargă înainte la testul votului cu un guvern monocolor minoritar USR, fie să depună mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis.

Liberalii au avut marţi seara o şedinţă online de Birou Permanent Naţional. Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, nu are un mandat din partea partidului pentru întâlnirea de miercuri, însă surse din partid spun că PNL nu va susține un guvern Cioloș în Parlament.

„Sigur va merge preşedintele partidului (la discuţii – n.r.). Nu există un mandat, pentru că astăzi am avut o discuţie (cu liberali – n.r.) din toată ţara pentru a vedea şi opinia fiecăruia dintre ei. (…) Nu ştiu ce îi va spune Florin Cîţu mâine lui Dacian Cioloş. (…). Va fi o discuţie la sediul PNL. Domnul Cioloş a fost invitat, în urma unei discuţii, să se întâlnească mâine, pentru că îl tot suna pe Florin Cîţu. Au decis să se întâlnească. Eu aşa ştiu că se vor întâlni la sediul PNL. Posibil să vină şi Kelemen Hunor. Eu aşa ştiu”, a afirmat Vîlceanu la Digi 24.

Editor : R.K.


Digi24.ro


Stirile.eu