Abonare la google news

Au fost aprobaţi banii! O echipă de tradiţie va forţa promovarea în Liga 1

Au fost aprobați banii, iar o echipă de tradiție va forța promovarea în Liga 1 în sezonul viitor. Este vorba despre Poli Iași, echipă retrogradată la finalul sezonului recent încheiat. Echipa din Copou este susținută din bani publici, iar primarul Mihai Chirica are ambiții mari pentru sezonul viitor.

El nu concepe ca echipa de fotbal să petreacă mai mult de un sezon în Liga 2. Iar pentru asta este hotărât să ofere o finanțare generoasă oamenilor care se ocupă de destinul lui Poli. Asta deși chiar și în sezonul recent încheiat ieșenii s-au bucurat de un buget consistent, de 4.500.000 de lei, veniți de la primărie.

Poli Iași a terminat pe ultimul loc în Liga 1Poli Iași a terminat pe ultimul loc în Liga 1

Au fost aprobaţi banii! O echipă de tradiţie va forţa promovarea în Liga 1, în sezonul viitor, cu un buget considerabil

Acest ajutor important oferit de autoritatea locală nu a fost însă răsplatit de jucători pe teren. Ieșenii au făcut un sezon extrem de slab și au retrogradat în Liga 2 de pe ultimul loc. Dar asta l-a ambiționat și mai mult pe Mihai Chirica. Primarul Muncipiului Iași are de gând chiar să mărească finanțarea echipei de fotbal a orașului.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Chirica a propus ca, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local care va avea loc luni, să se voteze alocarea a nu mai puțin de 6.750.000 de lei pentru Poli Iași. Conform sursei citate, 4.750.000 de lei ar urma să meargă doar pentru acoperirea cheltuielilor care s-au produs în prima parte a anului, în sezonul de primăvară din Liga 1.

De asemenea, pentru turul sezonului viitor de Liga 2 ar urma să fie alocați 1.500.000 de lei. Mai mult, este de remarcat grija aleșilor locali din Iași pentru dezvoltarea sectorului juvenil. Dacă acest proiect va fi aprobat, Primăria ar urma să aloce 500.000 de lei pentru Academia Poli Iași.

Se pregătesc schimbări majore în conducerea clubului

Dar asta nu e tot. Pe lângă partea de finanțare, urmează să se producă și schimbări importante în structura de conducere a clubului. Sursa citată anunță ca Adrian Ambrosie ar urma să fie îndepărtat din club. El este contestat foarte dur se suporteri, fiind privit ca principalul vinovat pentru situația în care a ajung Poli Iași. Ambrosie ar putea să se ocupe de echipa feminină a clubului, care urmează să primească o finanțare record de 400.000 de lei.

De asemenea, Mihai Chirica și-ar dori să numească un președinte cu nume în fotbalul românesc. Acesta ar urma să decidă și care va fi antrenorul echipei și structura staff-ului tehnic. Printre numele vehiculate se numără Dani Coman, Narcis Răducan, Marius Stan sau Cornel Șfaițer.

Citeste articolul pe PlaySport