sâmbătă 20 noiembrie 11:47 PM

Abonare la google news

Au apărut primele imagini cu Shuai Peng, jucătoarea de tenis din China dată dispărută: „Nu vrea să fie deranjată”

Shuai Peng a declanșat o adevărată furtună în sportul mondial și nu numai. Jucătoarea chineză de tenis a dispărut în mod misterios la scurt timp după ce l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli.


Fiind cunoscute particularitățile regimului politic chinez, toată Planeta s-a îngrijorat pentru sportiva de 35 de ani aflată pe locul 192 în clasamentul WTA în acest moment, gândindu-se la ce e mai rău în privința ei.

Presa de stat din China asigură că Shuai Peng este în siguranță

Pentru a mai diminua puțin valul de reacții negative apărute în mediul online în ultimele zile, publicația de stat chineză Global Times a ținut să lămurească faptul că Shuai Peng este liberă și în siguranță.


Redactorul șef al publicației, Hu Xijin, a postat pe Twitter două clipuri video în care jucătoarea de tenis apare luând masa într-un restaurant alături de câțiva apropiați. Alături de cele două clipuri a fost postat și un mesaj în care se dau asigurări că imaginile sunt recente și, mai important, reale.

Se pare că sportiva a avut nevoie de câteva zile de liniște pentru a-și reveni după evenimentul neplăcut prin care a trecut. Ea face declarații publice în cel mai scurt timp în legătură cu tot ce a trăit în ultima perioadă.

Am obținut două clipuri video în care Shuai Peng este surprinsă într-un restaurant. În timp ce ia cina alături de mai mulți prieteni. Imaginile apărute astăzi cu Shuai Peng sunt reale. Jucătoarea a dorit să fie lăsată în pace în aceste zile. În zilele următoare va apărea în public”, a scris jurnalistul chinez pe Twitter.

Acesta nu a reușit să înlăture însă în totalitate suspiciunile în acest caz. Asta pentru că fotografiile pe care le-a prezentat nu conțin data la care au fost făcute.

Astfel că mulți oameni consideră în continuare că Shuai Peng nu s-ar afla chiar în libertate absolută. Iar respectivul jurnalist încearcă doar să mușamalizeze cazul, fiind totuși angajatul statului chinez.

De la ce a pornit întregul scandal

În urmă cu câteva săptămâni, Shuai Peng a dezvăluit cum a fost forțată de Zhang Gaoli, un important politician chinez, să întrețină relații intime cu el. Se întâmpla în 2018, exact după ce Gaoli s-a retras din politică.

În acea seară nu am fost de acord și am început să plâng. Știu că nu pot să povestesc totul clar și că n-are niciun rost să povestesc acum. Dar tot vreau să zic acest lucru. Am fost foarte speriată atunci. Nu știam ce se va întâmpla”, a spus Shuai Peng pentru Washington Post.

Playsport.ro


Stirile.eu