Abonare la google news

Au apărut primele cireşe pe 2021. Preţul halucinant cu care se vinde un kilogram de cireşe

Au apărut primele cireşe pe 2021. Într-o piață dintr-un cartier de lux al Capitalei, fructele pot ajunge să coste chiar și 200 de lei, astfel că nu este de mirare că unii români nu-și pot permite să cumpere nici măcar jumătate de kilograme, echivalentul a 150 de lei.

Au apărut primele cireşe pe 2021. Preţul halucinant cu care se vinde un kilogram de cireşe

Revoltător este că prețul de import al unui kilogram de cireșe este de numai 8 lei, însă comercianții au un profit uriaș de pe urma vânzării lor.

Citeste si:  Pensii 2021. Vestea momentului pentru milioane de pensionari. Noua lege dată azi: ce se întâmplă cu banii

”Sunt prețuri artificiale, nu este sezonul cireșelor. Din punctul meu de vedere este bine să le mănânci în sezonul lor. E normal, comercianții speculează prețuri și speculează că suntem în afara sezonului”, a spus o femeie la Antena 3.

”Scump pentru buzunarul nostru. Exagerat de scump. Nu pot să-mi permit”, a mai spus un bărbat, potrivit aceleiași surse.

”Sunt obișnuit, am văzut cartofi după perioada din decembrie mai scumpi decât potocalele, așa că sunt obișnuit cu prețurile acestea, mai ales la fructe, care nu sunt din sezon”, a mai continuat un alt bărbat.

Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

Citeste si:  Virologul Christian Drosten, despre greșelile făcute în gestionarea pandemiei și despre pericolele viitoare: „Această mutație este cu până la 35% mai contagioasă”

Cireșele ajută la reglarea tensiunii arteriale, deoarece sunt bogate în potasiu, care ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Totodată, cireșele conțin și quercetină, bioflavonoid important pentru organism, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii sistolice și diastolice.

Un fapt mai puțin știut este că cireșele se numără printre cele câteva alimente bogate în melatonină, hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn.

Citeste si:  Gigi Becali, în spatele dezastrului de la Dinamo? Scenariu halucinant din partea DDB: „Vrea să se răzbune! A fost lovit rău”

Un alt beneficiu important, mai ales dacă dorești să slăbești, este că cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.

Citeşte şi: Atenţie! Cireşe toxice pe piaţa din România. Pot afecta grav ficatul şi rinichii. Cum le recunoşti 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 53 total views