vineri 3 decembrie 1:56 PM

Abonare la google news

Atletico Mineiro a câştigat campionatul Braziliei după o aşteptare de 50 de ani


Echipa Atletico Mineiro, la care evoluează vedetele Hulk şi Diego Costa, a câştigat joi campionatul de fotbal al Braziliei, după o aşteptare de 50 de ani, punând capăt hegemoniei formaţiei Flamengo Rio de Janeiro, potrivit Agerpres.


Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ – A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept…

Gruparea din Belo Horizonte, antrenată de Alexi Stival „Cuca”, a obţinut al doilea titlu naţional din istoria sa, după cel cucerit în 1971, graţie victoriei obţinute în deplasare în faţa formaţiei Bahia (scor 3-2), cu două etape înainte de finalul sezonului.

Citește și: Dosarul `Baza Cutezătorii`, la FINAL – ICCJ va stabili dacă elimină `CONSECINȚELE DEOSEBIT DE GRAVE`…

Atletico Mineiro a acumulat 81 de puncte în 36 de meciuri, devansând-o cu 11 puncte pe Flamengo, ocupanta locului secund în clasament, care a câştigat ultimele două ediţii ale „Brasileirao”.

Bahia, care luptă pentru evitarea retrogradării, a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Luiz Otavio (62) şi Gilberto (66), însă Atletico a revenit şi a întors rezultatul graţie golurilor lui Hulk (73 – penalty) şi Keno (74, 77).

Titlul de campioană naţională obţinut în acest an recompensează investiţiile financiare ale „minerilor” în jucători de talie mondială, cu ajutorul cărora a reuşit să pună capăt dominaţiei lui Flamengo.

Citește și: Europarlamentarul Claudiu Manda ALEGE calea cea GREA în `MECIUL` cu DNA…

Clubul din Rio de Janeiro a primit, astfel, a treia lovitură dură într-un interval de cinci zile, după ce a ratat titlul de campioană a Braziliei şi Copa Libertadores (în finala căreia s-a înclinat în faţa rivalei Palmeiras, sâmbătă), rămânând şi fără antrenor, după plecarea lui Renato Portaluppi, la începutul acestei săptămâni.

Stiripesurse.ro