joi 2 decembrie 8:17 PM

Abonare la google news

Atenționarea organizatorilor Cupei Mondiale din Qatar pentru fanii gay: „Pot veni, dar cu o condiție”


Cresc temerile în jurul Cupei Mondiale din Qatar, cu un an înaintea marelui eveniment. Emiratul a fost acuzat în mai multe rânduri de încălcarea gravă a drepturilor omului, mai ales în privința muncitorilor care au lucrat într-un ritm și în condiții inumane. 


O nouă controversă a fost ridicată în jurul aceste competiții. Organizatorii competiției au trebuit să intervină pentru a liniști lucrurile. Qatarul este cunoscut pentru strictețea regulilor și a conservatorismului societății. De aceea fanii, mai ales cei care au altă orientare sexuală, se tem pentru siguranța lor. Mulți se gândesc să renunțe la deplasare.

Răspunsul organizatorilor Cupei Mondiale din Qatar. „Nimeni nu trebuie să se teamă”

Nasser Al Khater este președintele Comitetului de Organizare al Campionatului Mondial și un om foarte solicitat în ultimul timp. Oficialul a ieșit în presa internațională pentru a răspunde unor temeri ridicate de Josh Cavallo. Fotbalistul australian este un homosexual declarat, de aceea acesta a lansat ideea că s-ar teme să meargă în Qatar. În țările din Golf, această orientare sexuală nu este permisă, prin lege. Iar lumea este strictă când vine vorba de aceste chestiuni.

Totuși, organizatorii au încercat să liniștească lucrurile.

Este binevenit aici, de fapt toată lumea este. Nu are motiv să se simtă amenințat. Singura condiție este să se stăpânească atunci când vine vorba de manifestările publice de afecțiune. Dar vreau să contrazic ideea că lumea se simte amenințată la noi în țară. Asta chiar nu este adevărat. Suntem o țară primitoare, dar avem o cultură mai conservatoare, pe care pretindem să fie respectată. Noi respectăm pe toată lumea, așa avem și noi pretenția, a declarat Al Khater.

Qatar, prins în scandaluri uriașe când vine vorba de drepturile omului

Decizia de a acorda Mondialul micuțului emirat a stârnit un scandal imens și o investigație a FBI, care a zguduit FIFA. Chiar dacă Qatar n-a pierdut dreptul de organizare, presa internațională a reacționat când s-a aflat în ce condiții inumane au lucrat muncitorii, pentru a termina cât mai repede stadioanele.

Organizatorii fac tot posibilul pentru a le oferi participanților cele mai bune condiții, însă, din păcate, nu la fel se poate spune și atunci când vine vorba despre muncitorii de pe șantiere. Aceștia sunt tratați mizerabil și, de-a lungul ultimului an, presa internațională a semnalat mai multe nereguli care se petrec în Qatar.

Muncitorii sunt în proprție de peste 50% imigranți și sunt plătiți cu doar 12 lire pentru 11 ore de lucru pe zi. Mai mult, o bună parte dintre orele muncite sunt la temperaturi de peste 40 grade Celsius, lucru care a dus deja la numeroase decese.

Playsport.ro