Abonare la google news

Atenţie români, tulpina britanică este mult mai mortală decât ştiam. Noua variantă cu până la 100% mai letală pentru pacienţi

Atenţie români, tulpina britanică este mult mai mortală decât ştiam. Varianta britanică a COVID-19 este cu 30% – 100% mai mortală decât tulpinile anterioare, relatează Reuters.

Atenţie români, tulpina britanică este mult mai mortală decât ştiam. Noua variantă cu până la 100% mai letală pentru pacienţi

Într-un studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, împotriva celor infectate cu alte tulpini, oamenii de știință au spus că noua variantă are o mortalitate „semnificativ mai mare”.

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020 și de atunci a fost găsită în peste 100 de țări.

Are 23 de mutații în codul său genetic – un număr relativ mare de modificări – și unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească. De asemenea, oamenii de știință din Marea Britanie spun că este cu aproximativ 40% -70% mai transmisibilă decât variantele anterioare de coronavirus.

În studiul din Marea Britanie, publicat în British Medical Journal, miercuri, infecția cu noua variantă a dus la 227 de decese dintr-un eșantion de 54.906 de pacienți cu Covid-19, comparativ cu 141 dintre același număr de pacienți infectați cu alte variante.

„Împreună cu capacitatea sa de răspândire rapidă, acest lucru face din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter.

Numărul pacienților confirmați cu COVID se apropie și astăzi de 5.000 de cazuri. Mai mult, a crescut numărul pacienților decedați și al celor aflați la Terapie Intensivă față de ziua precedentă.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 21.156 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 10 martie. O nouă zi cu aproape 5.000 de cazuri de infectare. A crescut numărul pacienților decedați și al celor de la ATI. Date de ultimă oră de la autorităţi

Citeste articolul pe RomaniaTV