2 iunie 5:00 PM

Abonare la google news

Atentate în serie, sunt 12 morţi şi numeroşi răniţi

Atentate în serie. Două explozii au avut loc marți în capitala Afaganistanului, Kabul. Au fost atacate două autobuze de transport public, iar în urma exploziilor au murit cel puțin 12 civili au anunțat oficiali de securitate, potrivit Reuters.

Ambele atacuri au avut loc marți seară în părțile de vest ale capitalei, care găzduiesc comunitatea șiită din țară, o minoritate religioasă din Afganistan vizată în trecut de atacuri ale teroriștilor Statului Islamic, au spus oficialii.

Ferdaws Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că ambele autobuze transportau pasageri când a avut loc explozia, care a ucis cel puțin 12 persoane și a rănit încă 10. Poliția a lansat o anchetă.

Sunt 500.000 de morţi. Bilanţul oficial al războiului din Siria

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea atacurilor. În oficiali guvernamentali susțin că de vină pentru atacuri ar fi talibanii.

Atentate în serie. Violența a crescut brusc în Afganistan de când Washingtonul a anunțat planul de a retrage toate trupele americane până la 11 septembrie.

Bombardamentele de marți au avut loc la trei săptămâni după un atac cu bombă în fața unei școli din aceeași parte a Kabulului. În urma atacului au murit cel puțin 68 de persoane, majoritatea studenți.

Aproape 1.800 de civili afgani au fost uciși sau răniți în primele trei luni ale anului 2021, în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și insurgenții talibani, în pofida eforturilor de încheiere a unui acord de pace, se afirmă într-un raport ONU de luna trecută.

Belarus interzice locuitorilor să părăsească ţara. Iată care sunt excepţiile pentru a pleca în străinătate!

Citeste articolul pe RomaniaTV