sâmbătă 11 septembrie 6:01 PM

Abonare la google news

Atac cibernetic la una dintre facultățile Universității Politehnica din București. Au fost sustrase CNP-urile unor studenţi

hackeri Foto: Shutterstock


  • Un atac cibernetic asupra platformei informatice a Facultății de Electronică a avut loc vineri, 10 septembrie 2021.
  • În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma respectivă.
  • Au fost extrase, parțial, și unele date personale ale studenților.

În data de 10 septembrie 2021 a avut loc un atac cibernetic asupra platformei informatice a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității POLITEHNICA din București, platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății.

În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma respectivă și parțial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenți).


„Din fericire, nu a fost accesată și baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenților (situație școlară, adresă, informații bancare etc). Aceste date sunt stocate în condiții de siguranță maximăProblema de securitate a fost remediată în cursul zilei de ieri și au fost demarate procedurile de informare a autorităților competente în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic”, se arată în comunicatul UPB.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !