AstraZeneca anunță că următoarele două livrări de vaccin vor fi mai mici decât cele prevăzute

Compania AstraZeneca a anunţat, marţi, că următoarele două livrări vor fi mai mici decât cele prevăzute. „Procesul de fabricaţie implică un grad ridicat de complexitate tehnică şi ne aşteptăm să vedem o oarecare variaţie în frecvenţa şi numărul de doze la fiecare livrare”.

„AstraZeneca face eforturi pentru a-şi îndeplini angajamentul de a livra cantităţile de vaccin promise pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene şi care se situează la aproximativ 1,7 milioane de doze pentru România în primul trimestru”, se arată într-un comunicat al companiei.

Citeste si:  VIDEO TIFF, cel mai mare festival de film din țară, anunță o ediţie de vară, între 23 iulie şi 1 august

Conform acestuia, de la primele livrări, de la începutul lunii februarie, peste 300.000 doze de vaccin au ajuns în România.

„Din păcate, lucrăm fără stocuri care să ne ofere marja de gestionare a evenimentelor neprevăzute”

„Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui vaccin, procesul de fabricaţie implică un grad ridicat de complexitate tehnică şi ne aşteptăm să vedem o oarecare variaţie în frecvenţa şi numărul de doze la fiecare livrare. Din acest motiv, următoarele două livrări vor fi mai mici decât cele prevăzute, dar acestea vor fi recuperate în livrările ulterioare, care sunt preconizate la începutul lunii martie. Din păcate, lucrăm fără stocuri care să ne ofere marja de gestionare a evenimentelor neprevăzute, deoarece fiecare doză produsă este imediat făcută disponibilă”, au mai transmis reprezentanţii AstraZeneca.

Citeste si:  Cotidianul Washington Post anunță o extindere a redacției sale la un nivel istoric, cu filiale în Europa și Asia

Aceştia susţin că sunt în contact permanent cu Comisia Europeană, cu informări şi actualizări asupra producţiei şi calendarului de livrări.

„Ieri, primele dovezi ale eficientei vaccinului COVID-19 AstraZeneca în – analiza ce a inclus date de la 5,4 milioane de persoane din Scoţia şi Marea Britanie – au fost făcute publice în versiune pre-print. Rezultatele au indicat potenţialul vaccinului de a contribui la limitarea pandemiei, prin reducerea semnificativă a infecţiei şi a spitalizării în rândul celor vaccinaţi”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca. Peste 100 de cadre medicale au trecut prin clipe cumplite

Şi Pfizer a întârziat livrarea dozelor de vaccin către ţările UE

Pfizer nu a livrat încă Uniunii Europene aproximativ 10 milioane de doze de vaccin pentru COVID-19 care urmau să ajungă în decembrie, au spus pentru Reuters săptămâna trecută oficiali ai UE, o treime din livrările care trebuiau făcute de compania americană.

Sursa: Gandul

 3 total views