joi 29 iulie 1:06 PM

Abonare la google news

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Constituției

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Constituției. Adoptată la 29 iulie 1994, Legea Supremă a intrat în vigoare la 27 august a aceluiași an, fiind o etapă importantă în constituirea statului „suveran și independent, unitar și indivizibil”.


„În acești 27 de ani, Constituția Republicii Moldova a suferit mai multe modificări. Însă au rămas neschimbate principiile fundamentale ale Legii Supreme, care proclamă drept valori supreme și garantate pacea civică, democrația, demnitatea, drepturile și libertățile omului, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic, precum și separarea puterilor în stat, independența justiției, statul de drept. Sunt principii fundamentale, pe care trebuie să construim, în sfârșit, un stat de drept și o societate în care fiecare să se poată realiza ca personalitate.” scrie Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu intr-o postare pe pagina de Facebook.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.


Stiripesurse.ro


Stirile.eu