18 mai 12:07 AM

Abonare la google news

Așa ceva doar lui George Copos i se putea întâmpla! Cum l-a ratat Rapid pe Cristi Chivu din cauză că a fost prea zgârcit: „Toată viața o să-i reproșez”

Dinu Gheorghe, fost președinte al Rapidului, a dezvăluit, în cadrul emisiunii ProSport Live, motivul pentru care Rapid a ratat transferul lui Cristi Chivu de la Reșița.

În momentul în care Rapid a încercat să-l transfere pe Cristi Chivu, patronul echipei giuleștene era George Copos.

Cristi Chivu (40 de ani) s-a retras din cariera de fotbalist, în primăvara lui 2014, de la Inter Milano.

Cum l-a ratat Rapid pe Cristi Chivu

Dinu Gheorghe susține că Rapid s-a aflat în negocieri avansate cu Reșița pentru a-l transfera pe Cristi Chivu. Însă, mutarea a picat, deoarece patronul George Copos nu a dorit să adauge încă 50.000 de euro la suma de transfer.

„Chivu era la Reșița. Eram în negocieri foarte avansate. Era atunci un lider sindical, Muha parcă îl chema, la Reșița, care se ocupa de echipă. Au fost negocieri intense. Ne-am înțeles total și a fost suma de 50.000 de dolari, pe care George Copos nu a fost de acord să o pună peste 300.000-400.000 de dolari, ceva de genul ăsta. Și așa a ajuns Cristi Chivu la Craiova imediat după aceea și de acolo a plecat la Ajax. Toată viața o să-i reproșez asta (n.r. lui George Copos)”, a declarat Dinu Gheorghe, la ProSport Live.

Adrian Mutu pentru Daniel Pancu ar fi putut fi transferul care schimba soarta Rapidului

DInu Gheorghe a dezvăluit faptul că Rapid l-a dorit pe Adrian Mutu, pe când acesta era jucătorul celor de la FC Argeș. Însă, Constantin Stroe, președintele echipei piteștene, de la acel moment, le-a propus giuleștenilor să-l dea la schimb pe Daniel Pancu pentru Adrian Mutu.

După îndelungi negocieri, transferul la Rapid a picat, iar Adrian Mutu s-a transferat la Dinamo.

„A fost povestea cu Mutu. Domnul Stroe a vrut să-l dea la Rapid. Aici a fost o bătălie mai lungă, pentru că erau frații Becali implicați, în momentul ăla, și oscilau în privința destinației lui Mutu. Dar Stroe, care atunci era directorul fabricii de la Pitești și avea echipa în grijă, ne-a pus o condiție: Pancu la schimb cu Mutu.

În momentul ăla, lucrurile s-au blocat puțin, pentru că Pancu era deja în sufletul nostru, era deja rapidist. Și, în momentul ăla, George a încercat pe alte căi, am tărăgănat puțin povestea și atunci a spus ceea ce a spus de multe ori aici Victor Becali. Pe Mutu l-au ținut atunci, câteva zile, ascuns. Îl țineau în mașină, îl culcau pe bancheta din spate. Era o bătălie mare. Și a venit Nețoiu, până la urmă, și l-a dus la Rocar, scriptic, apoi l-a dat la Dinamo împrumut și s-a încheiat povestea”, a mai spus Dinu Gheorghe, la ProSport Live.

Citeste articolul pe ProSport