17 mai 11:56 PM

Abonare la google news

Artiștii din Ungaria organizează un spectacol inedit de balet la Oradea: coregrafie pe operele compozitorului Kodály Zoltán

Artiştii de renume internaţional ai Baletului din Győr (Ungaria) vor prezenta, vineri, 21 mai, pe scena Teatrului Szigligeti din Oradea spectacolul de balet „Romance”, o coregrafie pe operele compozitorului Kodály Zoltán, a informat luni biroul de presă al teatrului, arată Agerpres.

Regizorul-coregraf al spectacolului este Velekei László, directorul Baletului din Győr, care, în 2013, a regizat spectacolul de mare succes intitulat „KODÁLY”, tot pe muzica marelui compozitor.

Coregrafia „Romance” include melodii din întreaga operă a lui Kodály, devenind astfel un omagiu adus marelui muzicolog, pedagog muzical şi cercetător al muzicii populare.

Comunicatul mai informează că bilete pentru spectacol se găsesc la casieriile Teatrului Szigligeti, sau online, pe pagina szigligeti.biletmaster.ro. Sunt totodată disponibile abonamentele de primăvară Varadinum, care pot fi folosite la 4 spectacole la alegere, inclusiv la spectacolul Baletului din Győr din 21 mai. Preţul abonamentului de primăvară este de 100 de lei. Mai multe informaţii despre spectacole, respectiv abonamentul Varadinum, se găsesc pe pagina www.szigligeti.ro.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

Citeste articolul pe Stiripesurse