duminică 26 septembrie 9:18 PM

Abonare la google news

Arpad Paszkany, șantajat să se retragă de la CFR Cluj? „Din iarbă verde, un dosar la DIICOT pentru evaziune fiscală. O porcărie!”


Arpad Paszkany a fost șantajat să se retragă de la CFR Cluj? Există voci care susțin aceste informații, dar care n-au fost confirmate niciodată, cu subiect și predicat, de către protagoniști.


Cel mai probabil, nici nu se va întâmpla acest lucru, indiferent dacă este sau nu adevărat. Zvonurile sunt mai vechi, dar rămân în prim-plan: fostul patron al celor de la CFR Cluj nu s-ar fi retras niciodată, dacă nu ar fi fost constrâns de situație.

Ultima afirmație aparține jurnalistului clujean Liviu Alexa. Acesta a explicat la Radio Gold FM cum a stat, de fapt, treaba cu debarcarea lui „Arpi”. Decizia de atunci a luat prin surprindere pe toată lumea.

Arpad Paszkany, obligat să renunțe la CFR Cluj?

În trecut, omul de încredere al lui Arpad Paszkany din perioada de glorie a CFR-ului, doctorul Iuliu Mureșan, a recunoscut că s-au comis presiuni asupra fostului său colaborator să renunțe la club. În caz contrar, ar fi urmat să se întâmple lucruri nu tocmai bune. De data aceasta vine rândul jurnalistului Liviu Alexa să povestească pe larg cele întâmplate la Cluj, în urmă cu câțiva ani.

„Între timp, Rus s-a extras foarte elegant din afacere spunând că el are treabă la București, trebuie să fie ministru, i-a lăsat pe ceilalți doi (n.r. – Arpad Paszkany și Vasile Dâncu) să se certe ca chiorii, ceea ce s-a și întâmplat. Și acolo apare un incident foarte ciudat, la un moment dat, în care dintr-o dată, din nimic, din iarbă verde, lui Paszkany i se creează un Dosar DIICOT pentru evaziune fiscală, ceva jucători care n-au fost vânduți la prețul corect. O porcărie de dosar, insist să mă exprim! De ce? Fiindcă nici astăzi nu este trimis în judecată Paszkany, dosarul a fost folosit ca metodă de șantaj, pentru ca Paszkany să se care din Cluj Napoca”, a afirmat, printre multe altele, Liviu Alexa, la radio Gold FM.

Liviu Alexa: „Burleanu, un ochelarist cu față de tocilar”

Aceste este de părere că în spatele actualului patron de la CFR Cluj, Neluțu Varga, dar și al președintelui FRF, Răzvan Burleanu, se află Vasile Dâncu, unul dintre cei mai influenți oameni politici din România.

„Singura chestie cu care Neluțu Varga putea să rezolve câștigarea a patru sau cinci campionate consecutive era o protecție atât de tare ca shield-urile din jocurile electronice, să faci pe tine de frică, iar asta nu putea veni decât de la Securitate, de la SRI. Domnul profesor, domnul Dâncu, i-a creat premisele acestui succes, au fost câteva lupte colaterale. Doar nu credeți că Burleanu, un ochelarist cu față de tocilar, ar fi reușit vreodată să câștige postul ăla de la FRF care a fost gestionat de grei adevărați înainte”, a completat Liviu Alexa.

Prosport.ro