Abonare la google news

Armata SUA lucrează la microdrone capabile să imite deplasarea unor insecte

Cercetătorii militari americani dezvoltă prototipul unei microdrone controlate de la distanţă în colaborare cu Airion Health LLC, o companie specializată în design-ul unor tehnologii avansate pentru armata SUA şi sectorul privat.

 

Drona este concepută pentru misiuni de supraveghere şi este proiectată pentru a avea capcitatea să-şi modifice viteza de deplasare fără a depinde de un computer de mare putere.

 

„Forţe controlabile vor fi generate de aripi în funcţie de profilurile poziţiei şi vitezei cu rezultatul unor bătăi de aripi cu timpi diferiţi ce pot fi asimetrice”, se arată într-un comunicat al proiectului care a obţinut un patent de invenţie în 2014, potrivit The Sun.

 

Mini-vehiculul aerian ar putea fi folosit pentru a patrula deasupra bazelor militare americane sau deasupra unor obiective inamice. De asemenea, microdrona poate fi trimisă în misiuni de recunoaştere înaintea unei operaţiuni militare.

 

Un prototip funcţional este prevăzut să fie testat la începutul anului viitor, dar probabil că drona propriu-zisă va avea nevoie de mai mult timp pentru o funcţionalitate completă, spune Joshua Laravie, managerul de programe de transfer al tehnologilor din cadrul Directoratului aerospaţial (Forţele Aeriene ale SUA).

 

„Această bornă este menită să arate că Arion face progrese către indeplinirea obiectivelor cerute ulterior în licenţiere”, a spus el.

 

Produsul final va dispune de şase grade de zbor fiind capabil să-şi schimbe poziţa înainte şi înapoi, sus şi jos, dreapta sau stânga.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul