3 iunie 11:18 PM

Abonare la google news

Armata Română se echipează cu rachete de apărare de ultimă generație

Ministrul apărării, Marius Ciucă prezent la Antena 3, face declații pe fondul tensiunilor tot mai mari pe care Rusia le face tot mai aproape de bazinul Marii Negre. Armata Română se echipează cu rachete de apărare de ultimă generație iar ministrul apărării susține că vor fi discuții intense la summitul NATO din 14 iunie.

„ În bazinul Marii Negre situația a căpătat acest aspect care îngrijorează nu numai țară noastră, ci ingrijojreaza și NATO și Uniunea Europeană, participând de curând la ministerială apărării în cadrul UE ce s-a desfășurat la Lisabona și ulterior la ministerială NATO cu două zile în urmă, subiectele abordate au vizat tocmai aceste măsuri prin care să putem să fim în măsură să ne adaptăm la situațiile care au o dinamică cât se poate de rapidă și complexă în același timp”.

„Începând cu 2014, odată cu anexarea Crimeei și declanșarea confilictului din estul Ucrainei din regiunea Dombas am putut să observăm o creștere a capabilităților militare ruse în Crimeea, în regiunea Marii Negre și de asemenea o prezența sporită în acvatoriul Marii Negre”, a declarat ministrul.

Rusia a capacitat o prezența importantă în Crimeea și în conflictul din estul Ucrainei aducând tehnică militară de ultima generație.

„De asemenea putem să observăm că atât Crimeea cât și acvatoriul Marii Negre au fost folosite că o platforma de proiecte a forței în Marea Mediterana și pentru tot ceea ce înseamnă prezența armatei ruse în Orientul Mijlociu și în nordul Africii”, sustine Nicolae Ciucă

Alianța Nord-Atlantică a considerat acțiunile Rusiei că fiind un motiv destul de serios pentru a miza pe adaptabilitatea alianței la situația nouă de securitate și de asemenea pentru întărirea granițelor NATO.

Întrebat de jurnalistul Antena 3 cum comentează incidentul în care un avion al companiei aeriene Ryanair a fost deturnat pentru a fi arestat un jurnalist din Belarus, Nicolae Ciucă declara că este „inacceptabil” că s-a putut întâmplat așa ceva.

Citeste articolul pe Gandul