luni 23 august 2:18 PM

Abonare la google news

Armata a fost trimisă în cel mai mare oraș din Vietnam, unde sunt restricții drastice. Oamenii nu pot ieși din casă nici pentru mâncare


Vietnamul a trimis soldați pe străzile orașului Ho Și Min, pentru a ajuta la aplicarea unei carantine stricte în cea mai mare zonă urbană a țării, devenită epicentrul celui mai grav focar de coronavirus de până acum, relatează Reuters.


Chiar dacă a reușit să țină sub control pandemia în mare parte, anul trecut, Vietnamul a înregistrat până acum 348.000 de cazuri și cel puțin 8.277 de decese.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în orașul Ho Și Min și în provinciile industriale din jur, din cauza variantei Delta a coronavirusului.

Vietnamul a impus restricții de circulație în orașul Ho Și Min la începutul lunii iulie, dar săptămâna trecută a anunțat cele mai dure restricții de până acum, deoarece numărul cazurilor a continuat să crească. Autoritățile au declarat apoi că aplicarea acestor restricții nu a fost suficient de strictă.

Vineri, guvernul a anunțat începând de astăzi o carantină și mai dură, interzicând oamenilor să iasă din case, chiar și pentru a-i cumpăra de mâncare, și a declarat că armata va interveni pentru a ajuta. Între timp, și-a modificat anunțul, spunând că oamenii din unele zone pot ieși să-și cumpere alimente, dar apoi a revenit la interdicția totală, ceea ce a declanșat confuzie și cozi uriașe la supermarketurile din oraș în weekend.

Martorii au povestit că soldații livrau alimente locuitorilor orașului, luni, iar imaginile difuzate de mass-media de stat arătau soldați înarmați care verifică documente la punctele de control.

Orașul Ho Și Min a înregistrat până acum 176.000 de cazuri de COVID-19 și 6.670 de decese, reprezentând jumătate din totalul infectărilor din Vietnam și 80% din decese, potrivit ministerului sănătății.

Editor : M.B.


Digi24.ro