Abonare la google news

Arkansas interzice avortul! Guvernatorul a acceptat o singură excepție

Statul american Arkansas interzice avortul! Legea a fost adoptată marți și se aplică inclusiv în cazurile de viol sau incest! Autoritățile din Arkansas speră să determine Curtea Supremă a Statelor Unite să anuleze hotărârea din 1973, prin care a extins acest drept la întreg teritoriul ţării.

Arkansas este un stat din sudul SUA, care se învecinează cu Mississippi. Ambele sunt recunoscute pentru conservatorismul lor creştin.

Arkansas interzice avortul! Excepție, când viața mamei este pusă în pericol

Există o singură excepţie prevăzută în textul de lege, anume „salvarea vieţii mamei în caz de urgenţă medicală”. Legea va intra în vigoare abia la vară, iar ACLU, cea mai puternică organizaţie pentru apărarea drepturile civile din SUA a anunţat deja că o va contesta în instanţă. Guvernatorul Asa Hutchinson susține că a ratificat această lege ca urmare a convingerii sale sincere împotriva avortului. Acest subiect îi divizează puternic pe americani, o parte din societate fiind de acord cu legea interzicerii avortului.

Prin această lege din Arkansas, opozanţii întreruperii voluntare a sarcinii speră să determine o schimbare la nivelul Curţii Supreme a SUA. În 1973, s-a decis că femeile au dreptul să avorteze. Acum, o schimbare precum cea din Arkansas ar permite fiecărui stat să facă ceea ce doreşte. În plus, ar contribui la o creştere şi mai mare a inegalităţilor teritoriale. „Scopul acestei legi este să pregătească terenul. Vrem ca la Curtea Supremă să se anulezz jurisprudenţa actuală”, a recunoscut guvernatorul Asa Hutchinson.

În prezent, Curtea Supremă a SUA are o conducere cu orientare de dreapta, după numirea unui judecător conservator de către preşedintele Donald Trump. S-a întâmplat cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Citeste articolul pe Gandul