3 iunie 9:42 PM

Abonare la google news

Arheologii buzoieni îşi reiau activitatea în patru şantiere din judeţ. Sunt aşteptaţi şi voluntari

„Colegii mei din secţia Arheologie vor continua săpăturile din siturile de la Târcov-Piatra cu Lilieci, Cârlomăneşti, aici lângă Buzău şi de la Pietroasele”, a declarat Daniel Costache, managerul Muzeului Judeţean Buzău.

Elevii şi studenţii, pasionaţi de istorie, pot oricând să viziteze, în vacanţa de vară, şantierele arheologice din judeţul Buzău. Este nevoie însă ca aceştia să se organizeze în grupuri şi să anunţe vizita cu câteva zile înainte.

„Propunem şi reluarea programului . Continuăm tradiţia ca acest eveniment să se desfăşoare la punctul Pietroasa mică  – Gruiul Dării, din comuna Pietroasele”, a mai precizat Daniel Costache, managerul Muzeului Judeţean Buzău.

Rezultatele cercetărilor arheologice din această vară vor fi publicate în „Mousaios”, revista editată an de an de Muzeul Judeţean Buzău. De asemenea, cele mai importante obiecte găsite vor fi aduse în faţa publicului în cadrul unor expoziţii tematice. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul