vineri 26 noiembrie 2:18 PM

Abonare la google news

Argeșul are o țintă precisă la Arad! Andrei Prepeliță: „Am pierdut la Pitești, vrem să ne luăm revanșa”

Promovate la braț în vara anului trecut, chiar după remiza (1-1) din Trivale, Campionii FC Argeș și UTA se întâlnesc mâine, ora 17:30, la Arad, pentru a cincea oară de la revenirea în Liga 1.


Trei dintre confruntări au avut loc pe arena „Nicolae Dobrin” și s-au încheiat: 1-1 (în sezonul regular 2020 – 2021), 4-1 (în play-out) și 0-1 în turul acestui campionat.

În schimb, în singura disputa de pe „Francisc Neuman” s-au impus „alb-violeții”, 1-2, după ce „roș-albii” preluau conducerea în minutul 85, prin reușita lui Roger.


Campionii FC Argeș vrea revanșa la Arad

Atunci, Palic și Deslandes au întors soarta confruntării în minutele 87 și 90.

Cu excepția partidei din septembrie 2020, când pe banca argeșenilor se afla încă Ionuț Badea, cuplul Andrei Prepeliță – Mihăiță Ianovschi au fost artizanii rezultatelor pe care piteștenii le-au obținut în ultimul an și jumătate în Liga 1 contra „Bătrânei Doamne”.

„Meciul din sezonul trecut a fost incredibil pentru mine, prin ceea ce s-a întâmplat în ultimele cinci – șase minute. Greu de crezut că se va mai repeta, dar e clar că suntem trecuți prin multe. Cel puțin în ceea ce privește experiențele din sezonul trecut suntem trecuți prin multe trăiri, emoții, momente aparte, dar totul a fost bine când s-a terminat cu bine”, afirmă Laszlo Balint.

„Jucăm împotriva unei echipe care stă bine în clasament, este peste noi. Au un lot foarte bun, în tur am pierdut la Pitești și vrem să ne luăm revanșa. Ne așteaptă un meci greu, dar băieții sunt pregătiți. Ne-am antrenat bine, venim după primul meci din retur în care am câștigat cu Universitatea Craiova, o echipă foarte bună. Trebuie să continuăm pe aceeași linie, avem încă cinci meciuri de campionat și unul în Cupa României pe acest final de an și vrem să obținem cât mai multe puncte și calificarea mai departe în Cupă.

Asta le-am transmis și jucătorilor, trebuie să facem un efort, să fim foarte concentrați și serioși ca să obținem puncte în aceste partide. Apoi va veni o perioadă de întrerupere, în care vom putea egaliza pregătirea fizică și cea tactică cu jucătorii care au venit pe parcurs”, spune și Prepeliță.

Puncte mai multe din deplasare

Din cele 24 de puncte din clasament, piteștenii au adus 14 din deplasare, iar, mâine, întâlnesc o formație ce nu a mai marcat în Liga 1 de trei etape.

„UTA are două egaluri în ultimele etape, la Mioveni și Farul. Au jucători buni, se apără foarte bine, nu au primit gol, dar nici nu au marcat. Îi cunoaștem, este o echipă bună a campionatului, au stabilitate și la nivelul băncii tehnice unde domnul Balint face o treabă foarte bună. A promovat echipa, a menținut-o în Liga 1 și acum e în zona play-off”, a adăugat fostul mijlocaș central care a schimbat echipamentul de jucător cu cel de antrenor în urmă cu două sezoane.

Umblă la mentalitatea jucătorilor

Tehnicianul recunoaște că succesul cu Craiova (3-2) poate aduce un plus la capitolul încredere: „Este vorba de mentalitatea noastră, să ne dorim să câștigăm fiecare meci. Cu Craiova au fost momente în prima repriză, în care puteam să forțăm, să mai marcăm și să stăm liniștiți, nu să ne mulțumim cu un 2-1. Asta încerc, să schimb mentalitatea jucătorilor, să nu ne fie frică de nimeni, să jucăm și să ne câștigăm meciurile”.

Mihai Isfan: „Să câștigăm duelurile unu contra unu”

În partida tur, decisă de golul cu călcâiul al utistului Dangubic, cele mai multe probleme la poarta lui Iacob le-a pus Alexandru Isfan, fotbalistul Under „11”-le ideal din Trivale.

„Va fi un meci de luptă, va trebui să câștigăm duelurile unu contra unu și sperăm să luăm cele trei puncte. Victoria cu Craiova ne-a dat o stare mai bună, dar și înainte atmosfera a fost foarte bună. Băieții sunt uniți, ne facem treaba foarte bine și acest lucru ne-a dus la victorie. Și la Arad trebuie să mergem încrezători și să ne întoarcem cu cele trei puncte. Ne-am propus să câștigăm mai multe puncte în retur decât în prima parte a campionatului, muncim și sperăm că așa o să se și întâmple”, a punctat atacantul de 21 de ani al Argeșului. Veteranul Cristian Tănase este singura absență din lotul piteștenilor pentru confruntarea de pe Mureș.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Prosport.ro


Stirile.eu