sâmbătă 27 noiembrie 12:44 AM

Abonare la google news

Arena Națională este interzisă pentru echipa națională în luna iunie! Tricolorii trebuie să se reorienteze


Echipa națională de fotbal a României nu va putea evolua pe Arena Națională în partidele din Liga Națiunilor, din vară. Un festival muzical va avea loc pe cel mai mare stadion al țării.


SAGA 2022 se mută pe Arena Națională

Modelul Cluj de a organiza un festival muzical de mare anvergură pe stadion va fi copiat și în București. Festivalul SAGA va avea loc pe Arena Națională, după ce ediția din 2021 a fost organizată la Romaero Băneasa.

Ediția din 2022 va avea pe scenă nu mai puțin de 150 de artiși internaționali și locali, printre care Afrojack, Marshmello sau Timmy Trumpet. Pe 2 decembrie va fi confirmată următoarea serie de artiști pentru anul viitor. SAGA va avea loc în perioada 3-5 iunie, iar gazonul va fi impracticabil pentru o perioadă după terminarea festivalului.

Decizia luată a fost motivată printr-un comunicat dat de către Allan Hardenberg, CEO la ALDA, compania globală care are în portofoliu acest festival.

Ne-am bucurat cu toții, împreună, de o ediție SAGA uimitoare și de un loc perfect pentru debutul festivalului. Reacțiile oamenilor, dorința lor de a participa într-un număr cât mai mare la festival și faptul că ne-am dorit ca în 2022 să trecem la următorul nivel și să pregătim un concept inovator la o nouă scară, să avem mai multe scene pentru publicul nostru, ne-au determinat să alegem o nouă casă pentru SAGA: National Arena” au fost cuvintele lui Allan Hardenberg.

Liga Națiunilor, pe alt stadion

În acest context, echipa națională trebuie să caute o nouă „casă” pentru a-și disputa partidele din cadrul Ligii Națiunilor, ediția 2022-2023. Situați în urna a treia a Ligii B, „tricolorii” au programate meciurile respective în perioada 2-14 iunie. Chiar dacă evenimentul se încheie pe data de 5 iunie, gazonul nu va fi în cele mai bune condiții.

Astfel, Federația Română de Fotbal va trebui să găsească un alt stadion. O primă soluție ar fi, bineînțeles, stadionul „Steaua”, folosit de echipa națională la ultimele partide disputate acasă, cu Armenia și Islanda, în cadrul grupei J a calificărilor pentru Cupa Mondială din Qatar.

O altă alternativă poate să fie și stadionul „Arcul de Triumf” sau chiar stadionul „Rapid”, care ar trebui să fie gata în primăvara lui 2022. Dacă FRF se va gândi să mute meciurile din capitală, prima soluție, cel mai probabil, ar fi stadionul „Ilie Oană”. Rămâne de văzut unde se vor disputa aceste partide.

Programul „tricolorilor” pentru 2022 cuprinde, în acest moment, două meciuri amicale în datele de 24/25 și 28/29 martie, când au loc barajele pentru Qatar.

Mai apoi, în doar 12 zile, echipa națională ar trebui să dispute primele patru partide din Liga Națiunilor, dintre care două pe teren propriu, în perioada 2-14 iunie. Calendarul se încheie cu ultimele două meciuri din Liga Națiunilor în perioada 22-27 septembrie 2022.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada noiembrie-decembrie 2022.

Playsport.ro