24 septembrie 9:43 PM

Abonare la google news

Arafat: Intrarea în zona de food-court din mall-uri se va face doar cu certificatul Covid, în localităţile din scenariul roşu

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde. Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, conform Digi 24. 

 

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ce măsuri se vor lua pentru restaurantele din interiorul centrelor comerciale, premierul Florin Cîţu a recunoscut că a uitat că există food-court în malluri, afirmând că se va reveni asupra deciziei, astfel încât certificatul Covid să fie obligatoriu şi acolo.

 

În scenariul roşu, certificatul verde COVID-19 este necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine.

 

În judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul