vineri 26 noiembrie 9:17 AM

Abonare la google news

Ar fi fost prea frumos pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Ce român putea ajunge antrenor la Parma

Parma trece printr-o perioadă nefastă în Serie B. După o serie de rezultate slabe, Enzo Marseca a fost demis de pe banca parmegianilor. Recent s-a aflat ce antrenor român putea ajunge antrenor la Parma înaintea italianului Maresca.


Ce antrenor român putea ajunge antrenor la Parma

Parma are un parcurs extrem de slab în Serie B. Echipa se află pe locul 14, având doar 17 puncte. Parmegianii se află la doar trei puncte peste prima poziție care duce la barajul de menținere sau retrogradare. Mai mult, Parma a avut o serie de șase meciuri fără victorie în Serie B. În această situație, conducătorii clubului au decis să-l demită pe antrenorul Enzo Maresca.

Recent, Adrian Mutu a vorbit despre cariera sa de antrenor și a făcut o dezvăluire surprinzătoare. ”Briliantul” susține că s-a aflat în vederile Parmei după ce antrenorul Roberto D’Aversa a fost demis în vara acestui an. Patronii clubului l-au ales totuși pe Enzo Maresca în defavoarea lui Mutu, datorită experienței superioare a italianului.


Am fost și eu pe lista scurtă la Parma, dar l-au ales pe Maresca atunci. Eram cât pe ce, dar el câștigase titlul cu U23 la Manchester City. L-au dat afară acum 2 zile, acum au vrut un alt antrenor. Dacă nu iese, schimbă iar profilul. A venit Giuseppe Iachini, care e un antrenor cu state vechi”, a spus Adrian Mutu la Digi Sport.

Motivul problemelor lui Dennis Man la Parma

Adrian Mutu a vorbit și despre situația românilor Man și Mihăilă la Parma. După ce au avut un impact important asupra echipei parmegiane, cei doi au căzut în dizgrația antrenorului Maresca și nu au mai prins loc în primul ”11”. Mutu este de părere că problemele lui Dennis Man au început pe fondul lipsei de comunicare cu antrenorul Enzo Maresca.

Denis Man avea o problemă de comunicare cu Maresca, să nu-i spun altfel. Nu se înțelegea cu el. Pe undeva așa eram și eu la vârsta lui, stilul românilor. Am vorbi și i-am zis «Vezi că în Italia, la 21 de ani, mi s-a întâmplat și mie… Acolo te curăță. Noi suntem români, ai grijă până te integrezi.»

O să fie un duș rece acesta, el are calități cu carul, la fel ca Mihăilă. Au avut un impact bun la început. A urmat reculul, așa este acolo când încep antrenamentele dure și forjatul, se simte”, a declarat Adrian Mutu.

 Antrenor nou pentru Man și Mihăilă la Parma

După ce l-au demis pe Enzo Maresca în urma rezultatelor slabe, conducerea Parmei l-a numit pe Giuseppe Iachini l-a conducerea echipei. Acesta era liber de contract după ce s-a despărțit în vară de Fiorentina. Iachini a semnat un contract până în 2023 cu Parma și are misiunea de a-i readuce pe „cruciați” în Serie A.

Giuseppe Iachini este noul antrenor al Parmei. Ca jucător, el a evoluat în Serie A, Serie B și Serie C1. După ce a renunțat la cariera de fotbalist, a antrenat Cesena, Vicenza, Piacenza, Chievo, Brescia, Sampdoria, Siena, Palermo, Udinese, Sassuolo, Empoli și Fiorentina”, au scris cei de la Parma pe site-ul oficial al clubului.

Playsport.ro


Stirile.eu