Abonare la google news

Aproape 50.000 de români, vaccinați în ultimele 24 de ore. Care este numărul reacțiilor adverse

Aproape 50.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. Potrivit unui anunț făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 48.722 de persoane și au fost raportate 312 reacții adverse.

Aproape 50.000 de români, vaccinați în ultimele 24 de ore

Potrivit CNCAV, din totalul persoanelor vaccinatem, 38.041 au primit prima doză de vaccin, iar restul a doua. 39.481 de persoane au primit vaccin Pfizer, 3.378 Moderna, iar 5.863 au fost imunizați cu ser produs de AstraZeneca.

Citeste si:  Amenzi usturătoare pentru această categorie de români. Trebuie să răspundă în 10 zile sesizarilor venite de la locatari

De asemenea, de la debutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate în România 1.413.635 de persoane, din care 704.230 au primit și a doua doză de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 312 reacții adverse

Potrivit Comitetului, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 312 reacții adverse, 6 de tip local, iar restul de tip general.

În total, din decembrie 2020, când a început campania de vaccinare, au fost raportate 7.021 de reacții adverse, 3.981 după vaccinul Pfizer, 2.659 după AstraZeneca și 381 după Moderna.

CNCAV precizează că 24 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citeste si:  1.872 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore în România

Gindrovel Dumitra susține, în continuare, vaccinarea cu AstraZeneca

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, susține că populația nu are niciun motiv să nu mai aibă încredere în serul dezvoltat de AstraZeneca, deși în ultimele zile persoanele care l-au primit au acuzat reacții adverse majore.

Medicul nu vede nicio problemă ca vaccinarea să continue cu dozele din celelalte loturi, punând în vedere faptul că serul nu poate opri evenimentele care oricum s-ar fi întâmplat, indiferent dacă persoana în cauză s-ar fi imunizat sau nu.

Citeste si:  138 de clujeni vaccinați peste rând la Școala Iuliu Hațieganu. Explicația: Au rămas doze nefolosite

Nu avem motive de teamă în acest moment pentru a continua vaccinarea cu celelalte loturi, respectiv cu celelalte vaccinuri, motiv pentru care, din punctul meu de vedere, este important să înţelegem că trebuie să mergem înainte. Acest vaccin nu previne în niciun fel nici accidentele rutiere, nu previne nici apendicita acută, nu previne nici infarctul miocardic, nu previne niciun alt eveniment care oricum s-ar fi întâmplat”, a declarat Gindrovel Dumitra, potrivit news.ro.

Citeste articolul pe Gandul

 15 total views