2 iunie 2:23 PM

Abonare la google news

Aproape 100 de decese COVID din lunile trecute, unele de peste jumătate de an, au fost înregistrate în ultima săptămână, în urma verificărilor făcute de Ministerul Sănătății

Aproape 100 de decese COVID din lunile trecute, unele de peste jumătate de an, au fost înregistrate în ultima săptămână, în urma verificărilor făcute de Ministerul Sănătății.

Înregistrarea deceselor din lunile anterioare a început în 28 mai, când în buletinul zilnic publicat de Grupul de Comunicare Strategică au fost raportate și 10 decese din urmă cu câteva luni. Ulterior, în fiecare zi au fost adăugate decese din ultimele luni, „introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate”, potrivit sursei citate.

În total, 95 de decese au fost înregistrate în plus până acum, dintre care 26 miercuri. Este vorba despre decese inclusiv din septembrie 2020.

Astfel, numărul total al deceselor COVID înregistrate în România a ajuns la 30.415.

Sursa foto: Pixabay

Citește și

Raportul privind decesele COVID a fost publicat: „Platforma Corona forms este sursa cea mai validă de informații, deși s-au identificat unele confuzii” / „Stabilirea numărului final de decese COVID, conform definiției OMS, este fezabilă după încetarea stării de pandemie”


Citeste articolul pe G4Media