Abonare la google news

Anunțul făcut de OMS! Varianta britanică a COVID-19 este prezentă în 50 de țări

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți seara, că 50 de țări au înregistrat cazuri de infectare cu varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie.

Pe lângă varianta britanică a COVID-19 și varianta detectată în Africa de Sud a început să se răspândească. Aceasta a fost identificată, până acum, în 20 de state, informează AFP, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: CUM SE TRANSMITE ȘI CE SIMPTOME PROVOACĂ NOUA TULPINĂ A CORONAVIRUSULUI)

Cel două variante noi par să se răspândească destul de repede. VOC 202012/01, varianta britanică a COVID-19, a fost semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie 2020. Iar, varianta identificată în Africa de Sud, 501Y.V2, a fost identificată la data de 18 decembrie a anului trecut.

 „Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud.

În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare”, a precizat OMS.

Avertisment OMS! Crește numărul mutațiilor

Potrivit reprezentaților OMS numărul mutațiilor ar putea crește în următoarea perioadă. Pe lângă cele două noi variante, o a treia mutaţie a COVID-19 a apărut. Aceasta a fost anunțată, duminică, de Japonia și ar putea avea un impact asupra răspunsului imun. (VEZI ȘI: NOUA TULPINĂ DE CORONAVIRUS SE EXTINDE! ÎNCĂ PATRU MEMBRI AI FAMILIEI TINEREI DIN GIURGIU S-AU INFECTAT)

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a mai precizat organizația.

 

Sursa: Cancan