26 mai 3:12 PM

Abonare la google news

Anunțul făcut de MAE! Noi condiții de intrare în Ungaria. Măsurile îi vizează pe cei vaccinaţi anti-COVID

În contextul epidemiologic actual, autoritățile din Ungaria au revizuit condiţiile de intrare în țară. Noile măsurile îi vizează pe cei vaccinaţi anti-COVID.

Potrivit anunțului făcut de MAE, cetăţenii români care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 eliberat de autorităţile competente din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptaţi de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română şi în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi. Toate celelalte condiţii de intrare în Ungaria rămân în vigoare. (CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! A ANUNȚAT CÂND VINE VALUL 4 ÎN ROMÂNIA ȘI ANTICIPEAZĂ NOI RESTRICȚII ANTI-COVID-19)

Austria, impune noi restricții la intrarea în țară

În aceeași linie și Austria a revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de Covid-19. Conform noilor măsuri în Republica Austria pot intra cei care au certificat de vaccinare împotriva COVID-19, sau unul care atestă vindecarea de boală, fie un test PCR sau antigen cu rezultat negativ la Covid-19 efectuat cu 72/48 de ore înainte.

De asemenea, persoanele care călătoresc în Austria din state pentru care nu au fost emise alerte de călătorie sunt exceptate de la măsura autoizolării, dacă pot dovedi că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul unuia dintre statele vizate.

(VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MAE! AUSTRIA IMPUNE NOI RESTRICȚII PENTRU INTRAREA ÎN ȚARĂ)

 

Sursa foto: pixabay.com

Citeste articolul pe Cancan